ترس منطقی از سرمایه گذاری و راه های کنترل آن

ساخت وبلاگ

 

عوامل روحی و روانی از مهمترین عواملی هستند که  می توانند ما از منافع حاصل از سرمایه گذاری بازدارند. یکی از مهمترین این عوامل باز دارنده، ترس است ، ترس منطقی از سرمایه گذاری .
بسیاری از نظریه‌پردازان، چون جان برودس واتسن John Broods Watson  و پال اکمن Paul Ekman، معتقدند که ترس یکی از چند احساس بنیادین و فطری است (نظیر شادمانی و خشم).
ترس از سازوکارهای بقا است . ترس تا اندازه ای طبیعی است. ولی نباید به این حس بیش از اندازه بها داده شود. نباید اجازه داد ترس ها زیاد و غیر قابل کنترل شوند. زیرا تبدیل به موانعی خواهد شد که ما را از انجام اموری که شاید در بلند مدت به نفع ما باشد باز بدارد.

ترس عاملی بازدارنده بر سر راه سرمایه گذاری

اولین و مهمترین عامل بر سر راه سرمایه گذار در فرآیند سرمایه گذاری ، عامل ترس است .ترس از عدم موفقیت در بدست آوردن پول و یا ترس از بروزاشتباهی که منجر به از دست دادن پول می شود.

هر چند که ممکن است  ترس زیربنایی منطقی داشته باشد. ولی گاهی ترس منجر به تصمیم گیری های غیر منطقی، عجولانه و غیرعقلانی می شود. که درنتیجه فرآیند سرمایه گذاری را کند و یا حتی  متوقف  کرده و یا با شکست مواجه می کند.
بر اساس تحقیقات روانشناسان ترس از سرمایه گذاری ، دو برابر بیش تر از اشتیاق برای بدست آوردن سود در این مسیر است.
اصلی ترین دلیل ترس نداشتن آگاهی نسبت به موقعیتی است. که قرار است. در آن موقعیت قرار بگیریم.
سایر دلایل می تواند . داشتن تجربه منفی و همچنین عدم کنترل ما بر موقعیت باشد.
تقریبا نیمی از مردم بر این باورند که سرمایه گذاری بسیار خطرناک است. و ۷۰ درصد بزرگسالان بین ۲۵ تا ۳۶ ساله به جای خرید سهام و اوراق قرضه، به دارایی های نقدی و فیزیکی مانندپول نقد،  ارز ، طلا ، خودرو و مسکن و مواردی از این دست  اکتفا کرده اند.
خرید سهام یکی از راه های سرمایه گذاری می باشد. و این در حالی است که براساس نظرسنجی که در سال ۲۰۱۶ صورت پذیرفته است. تنها ۲۲ درصد از مردم جهان فکر می کنند که خرید و فروش سهام در بورس بهترین سرمایه گذاری دراز مدت خواهد بود.

 اهمیت سرمایه گذاری در بازارهای مالی و لزوم غلبه بر ترس

چرا سرمایه گذاری در بازارهای مالی یک امر مهم تلقی می شود؟
با انجام بررسی ساده متوجه می شوید. که قشر قابل توجه ای از جامعه ،حقوق بگیرانی هستند. که در مشاغل کارمندی و یا کارگری مشغول به کار می باشند . و کمتر کسانی را سراغ داریم که حداقل بخشی از درآمد آنها از طریق سرمایه گذاری در بازارهای مالی مانند بازار سهام  باشد. در چنین شرایطی و با دریافت حقوق ثابت والبته  افزایشی هر از چند گاهی که تورم سالانه را پوشش نمی دهد.نمی توان انتظار تحولی خاص و پیشرفت مالی در زندگی این قشر داشت. اما چنانچه این قشر از جامعه به دنبال پیشرفت مالی و تحولی اساسی در زندگی خود باشند. با سرمایه گذاری در بازارهای مالی ، این شانس را خواهند داشت .که درآمد خود را بهبود ببخشند. و حتی آن را چندین برابر کنند.سرمایه گذاری در اینگونه بازارها همیشه مسیری را برای پیشرفت مالی باز می کند.

تصور کنید بازنشسته شده اید و پس انداز مناسبی هم ندارید و دولت هم مثل امروز هیچ منابع مالی برای حمایت از شما ندارد . در چنین موقعیت چه خواهید کرد؟
 

ریشه این ترس ها از کجاست؟

می خواهیم بدانیم ریشه این ترس ها از کجا ناشی می شود. وقتی سرمایه گذاری می کنید. چه نوع ترس در شما بوجود می آید؟
اصلی ترین ریشه ترس در وجود ما نداشتن اطلاع و آگاهی از یک موقعیت است .یعنی ناآگاهی ما از جزئیات یک موقعیت و اطلاع نداشتن ما از یک موضوع باعث می شود. که دچار ترس شویم . البته این نکته قابل ذکر است که این نوع ترس کاملاً منطقی است و در عین حال باعث بقا ما می شود. لازم است این گونه ترسها را بشناسیم وفقط آنها را کنترل کنیم .

از دیدگاه تحلیل رفتار متقابل و به نقل از آقای دکتر بابایی زاده
“ترسهایی که ریشه در باورهای منطقی ما دارند درواقع مناسب هستند و باعث بقای ما می شود و ما می توانیم از انرژی ترس استفاده کنیم و به کنترل موقعیت نامطلوب یا فرار از آن یا چگونگی مهارت غلبه مندی آن موقعیت بر خودمان فائق بیاییم . نمی توان گفت ترسیدن احساس نامطلوبی است منتها به شرطی که فکری منطقی متناسب با اتفاقی رایج باشد. 

یک بار دیگر پاراگراف بالا را با دقت بیشتری بخوانید.
چند نکته در آن نهفته است .

– ترس می تواند ریشه در باوری منطقی داشته باشد.
– ترسی که ریشه در باور منطقی دارد باعث بقا می شود.
– از انرژی ترس برای کنترل آن می توانیم استفاده کنیم .
– از انرژی ترس برای فرا گرفتن مهارت کنترل و یا فرار از آن می توانیم استفاده کنیم.

پس از ترس از مرگ، اساسی ترین ترس ،ترس از ناشناخته ها می باشد. یعنی عدم شناخت به آنچه ممکن است رخ دهد. عاقبت این اتفاق چه می شود، ترس از سالهای پیشه رو مثلا نکند که در آینده اتفاقی که باعث رنج ما می شود رخ دهد، ترس از انتخاب کردن، بنابراین ترس از آنچه نسبت به آن شناختی نداریم باعث می شود که به راحتی  انتخاب نکنیم. ترس از بسیاری از موارد دیگر  و ترس از عدم قطعیت، ترس از غیر آنچه غیر قابل پیش بینی است و قطعیت ندارد، توجه داشته باشید که عدم قطعیت با ناشناخته تفاوت دارد در عدم قطعیت حداقل بخشی از آن را می شناسیم ،منتها قطعی نیست.

 

چه نوع ترسی مانع از سرمایه گذاری می شود؟

تا اینجا فهمیدیم که اساساً ترس چیست و چه عواملی منجر به ترس می شود و اینکه انواع ترس به لحاظ شناختی چیست.
سوالی که پیش می آید و پاسخ به آن راه گشا است ، این سوال است که ترس ما از سرمایه گذاری به دلیل عدم قطعیت است یا به دلیل نا شناخته ها؟
در پاسخ به این سوال باید گفت هر دو ، در واقع دو گروه هستند که ازسرمایه گذاری می ترسند و از آن فرار می کنند .

۱- آنهایی که هیچ شناختی نسبت به سرمایه گذاری در بازارهای مالی ندارند
۲- آنهایی که شناخت دارند ولی بدلیل عدم قطعیت در این بازار از آن پرهیز می کنند.

گروه اول اشخاصی هستند که هیچ شناختی نسبت به سرمایه گذاری و راهکارهای آن ندارندو حتی در این خصوص هیچ آموزشی ندیده اند . در واقع حتی به ابزارهای بازارهای بسیار کم ریسک مالی هم آشنا نیستند. و در  در این زمینه آموزش های لازم راندیده و شناخت کافی نسبت به آن ندارند.

گروه دوم آن دسته از افرادی هستند که عموماً نسبت به سرمایه گذاری در بازارهای مالی همانند بورس شناخت دارند ولی از آنجائیکه یکی از خصلت های بازارهای مالی عدم قطعیت در این بازارها است ، از آن پرهیز می کنند.در واقع بدلیل عدم قطعیت در این نوع از بازارها و اینکه نمی توانند در مورد آینده قضاوتی قطعی داشته باشند. از آن می ترسند.
این گروه ممکن است در مقطعی در  بازارهای مالی مانند بازار بورس  فعالیت هایی داشته اند ولی بدلیل عدم موفقیت یا زیان های حاصل از سرمایه گذاریشان ، ازسرمایه گذاری در این بازارها می ترسند و پرهیز می کنند.

راه کار غلبه بر ترس از سرمایه گذاری

برای اینکه بتوانیم سرمایه گذار خوبی باشیم ، باید بدانیم چگونه بر ترس هایمان غلبه کنیم و روحیه ریسک پذیری را را در خودمان تقویت کنیم .
احساساتی همچون، ناامیدی، استرس، پشیمانی و ترس مهم ترین عوامل شکست سرمایه گذاری محسوب می شوند.

آنچه در مورد هر دو گروهی که به آن اشاره کردیم  می توان گفت ، نیاز به آموزش و دادن شناخت هر چه بیشتر به ایشان  نسبت به سرمایه گذاری و ظرفیت ها و فرصت های نهفته در این بازارها است . و علی رغم اینکه در این بازارها هیچ گونه قطعیتی وجود ندارد ولی راه کارهایی برای مقابله و مدیریت ریسک های موجود در این بازرها وجود دارد . که از طریق گذراندن آموزش های صحیح و پذیرش واقعیت های موجود در سرمایه گذاری می توان نتایج بسیار خوبی از سرمایه گذاری بدست آورد.
لازم است بجای ترس از سرمایه گذاری ، از آینده ای بترسیم که به دست خودمان رقم می خورد .آینده ای که به دلیل اتکاء به درآمدی اندک حاصل از سالها کارگری یا کارمندی ، حقوق ناچیز بازنشستگی در انتظار ما باشد . که آن هم پس از ۲۰ الی ۳۰ سال به دلیل منابع محدود صندوق های بازنشستگی و حجم قابل توجه بازنشستگان با اما و اگر همراه باشد.
بجای آنکه ترس از عدم شناخت و قطعیت ما را از سرمایه گذاری باز بدارد  از انرژی حاصل از  ترس از آینده خودمان و با کسب مهارت های لازم از طریق آموزش وشناخت و آگاهی بر ترس های حاصل از عدم شناخت خود نسبت به سرمایه گذاری در بازارهای مالی و از جمله آنها سرمایه گذاری در بازار بورس اوراق بهادار غلبه کنیم .و آینده ای همراه با موفقیت و پیشرفت مالی را برای خود رقم بزنیم.

آموزش ، شناخت و کسب مهارت ،کلید غلبه بر ترس

مهمترین راه غلبه بر ترس از سرمایه گذاری در بازارهای مالی ، شناخت هر بیشتر نسبت به ظرفیت های موجود در سرمایه گذاری در بازارهای مالی و از جمله بورس اوراق بهادار می باشد.
این شناخت از طریق آموزش بازار بورس در اصفهان و کسب مهارت های لازم برای فعالیت در چنین بازارهایی بدست می آید.
منطق ترس از سرمایه گذاری در بازارهای مالی منطق درستی است ،این منطق بر این اساس استوار است که فعالیت در چنین بازارهایی باید با پذیرش واقعیت های این بازارها باشد و آموزش و کسب مهارت های لازم است که می تواند موفقیت و پیشرفت مالی را برای فعالین این بازار به همراه بیاورد.

آموزش بورس در اصفهان 

تدریس خصوصی بورس در اصفهان 

دوره آموزش بورس در اصفهان 

رباتیک برای کودکان...
ما را در سایت رباتیک برای کودکان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : nazilabeauty بازدید : 113 تاريخ : يکشنبه 1 دی 1398 ساعت: 6:49